[ New messages · Members · Forum rules · Search · RSS ]
  • Page 1 of 1
  • 1
Forumas » Kita » Konsolės: Sony, Microsoft, PC, Apple. » Paaiskinimai apie wave 4/5, patch, fw ir activate.iso
Paaiskinimai apie wave 4/5, patch, fw ir activate.iso
rksmartusData: Sekmadienis, 2011-05-29, 12:37 PM | Žinutė # 1
Lieutenant
Grupė: Administrators
Žinučių: 69
Reputacija: 12
Statusas: Atsijunges
Na štai, parėjo wave 4! Apie jį sklando daugybė nuomonių, taigi nesunku tarp jų visų ir pasiklytsi. Dabar pabandysiu paaiškinti ką žinau apie tai, tikėkimes jums kažkas paaiškės.

Wave3, Wave4. Kas tai?!

Sakant trumpai:
tai pakeitimai xbox360 žaidimų diskuose, galima sakyti kaip versijos programose, taip waves xbox 360 diskuose.

Sakant ilgiau:
Xbox 360 žaidimų diskai yra suskirstyti į dalis – particijas (ang. Partitions), tose particijose randasi atskira informacija, kaip pvz. Vienoje yra žaidimas, kitoje video, grojantis tada, kai xbox žaidimas įdedamas į netinkamą aparatą (kaip pvz. Dvd grotuvas arba kompiuteris), gaunate trumpa pranešimą. Kad norint paleisti šį diską reikia jį įdėti į xbox 360 konsolę. Kas šitoje vietoje mums yra svarbu, tai, kad anksčiau dashboard atnaujinimai (xbox sistemos atnaujinimai) buvo dedami į žaidimo particiją, bet po to, išėjus NXE, microsoftas persigalvojo ir iš žaidimo particijos perkėlė atnaujinimą į video particiją, kad atlaisvintų šiek tiek vietos žaidimų daliai. Dėl saugumo DVD-romo programa (FW. Arba firmware. Pakeista/ „nuflashinta" fw vadinama Ixtreme) patikrina ar dydžiai atitinka standartą. Jei neatitinka – žaidimo nepaleis. Kadangi video particija pakeičiama, pasikeičia ir dydis, dėl to FW. jo neatpažysta ir neleidžia paleisti. Taip ir atsitiko su wave4. Atnaujino tą įdėtą update, pasiketė dydis, programa neatpažysta ir reikia naujos.

Taip ir atsirado wave3 - MS pasikniso savo diske, kažką pakeitė ir to pasekoje turėjo išeiti nauji „modifikuoti" FW. (1.51 ir po to 1.6 Ixtrem'ai) Nuo tada gyvenom ramiai iki kol dabar MS vėl sugalvojo pasikrapštyti savo diske pakeisdama to NXE update dydį dėl to VĖL reikia naujo FW. (čia ateis 1.61 ir GALBŪT 1.7 Ixtremai)

wave5 ir taip toliau....

taigi nesenai isejo ir wave5, kaip ir kiti waves tai yra tiesiog particijos dydzio pakeitimas del ko firmware neatpazysta jo. kaip ir priestai paleidimo taisykles tos pacios.. patchimas arba activate.iso arba hitachi su naujausia fw (tai yra 1.51).
pirmasis zaidimas su wave 5 yra left 4 dead 2.

FW. Ixtreme…?

Firmware kitaip trumpinama FW. Norint paleisti neoriginalius žaidimus reikia pakeisti DVD-rom firmware – programą. Pakeitus ją leidžiama žaisti neoriginalus. Dabar ji yra sudėta su saugumo sistema kuri įdėjus žaidimą į xbox patikrina ar jis gerai įrašytas. Jei gerai įrašytas – puiku, žaidžiam, jeigu ne tada žaidimą rodys tiesiog kaip DVD filmą. MS pakeitus disko struktūrą (kai išeina nauji wave) sena saugumo sistema nepripažysta pakeitimų ir neleidžia paleisti diskų, nors ir gerai įrašytų, nes pagal jos duomenis jie „Visi neatitinka duomenų ir yra blogai įrašyti". Tokiu atvėju reikia atsinaujinti FW. Arba ieškoti būdų kaip apeiti/apgauti apsaugą. Čia ateina patchinimas ir activate.iso.

Kažkas ten dar apie kažkokį "patchinimą" girdėti?

Naujų wave žaidimus galima "patchint". Patchinimas pakeičia video particijos dydį I senesnės versijos dydį, taip keisdamas tarkim iš wave4 į wave3 arba iš wave3 į wave2. Tokie improvizuoti perdirbimai nėra saugūs, nes taip labia greitai galima užsibirti XBOX LIVE ban'a. patchinant LABAI patariama nesijungti į live ir žaisti tik offline.

Activate.iso. O čia kas?

Activate.iso yra failiukas skirtas naudoti su Ixtreme 1.6 FW. Versijomis. Jį reikia įsirašyti į DVD+DL ir įdėti į dvd-rom bei paleisti, tada išimti ir dėti norimą žaidimą. Kas atsitinka tuo metu, tai yra atjungiama Ixtreme apsauga tikrinanti ar atitinka dydžiai ir vieną kartą galite paleisti betkokį žaidimą. Po to norint vėl paleisti žaidimą, kurio paprastai neleistų, reikės vėl dėti activate diską. Su activate disku galima bus paleisti taip visas ateinančias waves, nes tiesiog netikrins jų dydžio ir viskas veiks, bet perspėjame: taip galima ir gauti ban, nes šis metodas nuima apsaugą ir leidžia paleisti ir blogai įrašytus žaidimus.

Gerai…Išėjo naujas wave, kas dabar?

Yra keli variantai:
1. Jeigu pas jus yra Hitachi DVD-rom su 1.51 jums ir pasisekė ir ne - pasisekė nes galite žaisti kaip ir žaidęs, nepasisekė, nes Hitachi su 1.51 užleis net ir blogai įrašytus žaidimus, taigi yra rizika gauti xbox live ban'a.
2. Jeigu pas jus yra 1.51 ir kitoks DVD-rom tada galite „patchinti" žaidimus. Kas tai yra paaiškinta prieštai.
3. Jeigu turite 1.6 įsirašykite activate.iso failą į DVD+DL kuris leis šioje FW. Atjungti disko tikrinimą taip leisdamas nekreipti dėmesio į bet kokius waves. Tą diską įdėkite į xbox'a, paleiskite, tada įdėkite žaidimą. Tik būkite atsargūs -taip bus paleistas net ir blogai įrašytas žaidimas, o tai gali pritraukti ban'a.
4. Tiesiog atsinaujinti į naują Ixtreme FW (1.61 arba GAL 1.7) ir toliau gyventi saugiai ir ramiai.

kaip irasyti activate.iso

1.pasiruoskite DVD+R DL (tokį pat diską į kuriuos rašote žaidimus).
2.atsisiuskite activate.iso faila
2.1. jeigu yra activate.rar Isarchyvuokite (bus vienas failas “Activate.iso”).
3.Su NERO Burning Rom atidarykite “Activate.iso” faila.
4.Nustatykite, kad rasysite i DVD diska, o ne i CD diska.
5. Nustatyti irasymo greiti x2.4

Naudojimas:

1.Idekite irasyta DVD diska “Activate.iso”
2.Paleiskite ji, istraukite diska ir idekite zaidima su wave4 ar aukstesne wave.

Parsisiuntimai:
Activate.iso http://rapidshare.co...ctivate.iso.rar
Failai patchinimui http://www.megaupload.com/?d=BFZQ69G0
Patchinimo gidas (eng) http://www.failai.in/FB5BA71248/Wave_4_to_...ching_guide.pdf
Ixtreme 1.61 tinkantis samsung ir benq DVD-rom
http://www.failai.in/FAD99129C4/ixtreme_1...._ir_samsung.rar
galite arba atsisiusti is nuorodu arba atsisiusti pridegtus failus apacioje

Priedai:
 
Forumas » Kita » Konsolės: Sony, Microsoft, PC, Apple. » Paaiskinimai apie wave 4/5, patch, fw ir activate.iso
  • Page 1 of 1
  • 1
Search: