Main » 2011 » Birželis » 2 » Afroman
8:29 PM
Afroman
Reperis Afroman‘as, kurio tikrasis vardas – Joseph‘as Foreman‘as – ko gero gali save vadinti pirmuoju atlikėju, kuriam pasaulinę šlovę pasiekti padėjo internetas. Pagrindiniais savo įkvėpėjais įvardydamas „Too Short", Big Daddy Kane bei „2 Live Crew", reperio karjerą jis pradėjo dar aštuntoje klasėje, kai namuose įrašinėjo savo kūrybos dainas ir dalino jas savo klasiokams. Kaip atlikėjas jis debiutavo vietos bažnyčioje, kur iš pradžių grojo būgnais, o galiausiai perėjo ir prie gitaros. Kurį laiką, tuo pat metu bandydamas ką nors sužavėti savo muzika, jis dirbo oro uoste, kur nešiojo keleivių bagažą.

1999-aisiais, dar gyvendamas Los Andžele, rytų Palmdale, Afroman‘as išleido debiutinį savo albumą „Sell Your Dope" ir aktyviai koncertavo vakarėliuose, atrankose ar paprasčiausiai – ant gatvės. Neradęs pasisekimo Los Andžele, jis persikėlė į Misisipę, Hattiesburg‘o miestą, kur sujungė jėgas su būgnininku Jody Stallone bei klavišininku/bosistu Daryl‘u Havard‘u. 2000-ųjų pavasarį jis, padedamas prodiuserio Tim‘o Ramenofsky, sukūrė antrąjį savo studijinį albumą „Because I Got High". Reperis ir toliau stengėsi, grojo klubuose ir visur, kur tik jam pavykdavo, tačiau tikrosios sėkmės susilaukė, kai kažkam iš interneto vartotojų pateko jo dainos „Because I Got High" versija.
Afroman'as. [rollingstone.com nuotr.]
Afroman'as. [rollingstone.com nuotr.]
Kontraversiškosios failų apsikeitimo sistemos „Napster" dėka kūrinys pradėjo plisti po visą šalį, o jo populiarumą dar labiau padidino dainos pagrojimas Howard‘o Stern‘o radijo programoje. „Because I Got High" neilgai trukus pradėtas vadinti narkomanų himnu.

Taigi, sėkmingo singlo dėka Afroman‘as galiausiai patraukė ir leidybinės kompanijos „Universal Records" dėmesį, kuri pasirašė su juo šešių albumų kontraktą. Pirmasis jo darbas su „Universal", albumas „The Good Times" buvo dviejų pirmųjų atlikėjo diskų bendras rinkinys, papildytas ir naujais kūriniais. Daina „Because I Got High" taip pat patėko į Kevin‘o Smith‘o filmo „Jay and Silent Bob Strike Back" (kuriame vaidino Matt‘as Damon‘as ir Ben‘as Affleck‘as) garso takelį. Daina tiesiog užkariavo visų šalių topus 2001-ųjų metų paskutiniajame ketvirtyje. Vėliau sėkmingai pasirodė ir dar vienas jo singlas, daina „Crazy Rap". 2004-aisiais Afroman‘as sugrįžo su nauju albumu, dvigubu disku „Afroholic...the Even Better Times", kuris buvo įrašytas nepriklausomai. Išsiskyręs su „Universal", jis pats parašė, prodiusavo ir įrašė savo naująjį albumą, kurį daugiausiai reklamavo internetu, o taip pat gastrolėmis, į kurias vyko su visa grupe.

Views: 389 | Added by: rksmartus | Rating: 0.0/0
Total comments: 0