Main » 2011 » Lapkritis » 21 » Eurolygos klubų reitingas (V)
3:58 PM
Eurolygos klubų reitingas (V)
Maskvos CSKA komanda Eurolygos reguliariojo sezono vidurį pasitinka pirmaudama „BasketNews.lt" sudaromame Eurolygos reitinge. Jeigu tikėtume istorija, tai – geras ženklas maskviečiams. Paskutinius dvejus metus po penktojo turo reitinge pirmaudavusios ekipos laimėjo čempionų titulus. Šį pavasarį tai padarė „Panathinaikos", pernai – „Barcelona". CSKA kartu su „Barcelona" kol kas yra vienintelės lygoje nesuklupusios ekipos.

Eurolygos penktojo turo rezultatai:


Milano EA7-Emporio Armani

Belgrado Partizan

65-69 stat »

Madrido Real

Stambulo Anadolu Efes

104-84 stat »

Bambergo Brose Baskets

Atėnų Panathinaikos

79-76 stat »

Sienos Montepaschi

Gdynės Asseco Prokom

84-73 stat »

Tel Avivo Maccabi

Šarlerua Belgacom Spirou

69-59 stat »

Stambulo Galatasaray

Barselonos FC Barcelona

66-70 stat »

Kazanės Uniks

Liublianos Union Olimpija

81-51 stat »

Pirėjo Olympiakos

Nansi SLUC Basket

91-78 stat »

Zagrebo KK Zagreb

Kauno Žalgiris

80-78 stat »

Vitorijos Caja Laboral

Bilbao Bizkaia Basket

84-89 stat »

Stambulo Fenerbahce Ulker

Kantu Bennet

85-83 stat »

Maskvos CSKA

Malagos Unicaja

77-66 stat »


Eurolygos klubų reitingas po penktojo turo:
 

 

 Vieta

 Komanda

 Aprašymas

 1. (1)


Maskvos CSKA (5-0)

 Jei kas nors galvojate, kad Andrejaus Kirilenkos netektis padarys CSKA įkandamu riešutu, galite galvoti iš naujo. Nenadas Krstičius, Milošas Teodosičius ir Jonas Kazlauskas yra mažiausiai trys priežastys, kodėl CSKA ir be Kirilenkos dominuos B grupėje.

 2. (2)

 


„Barcelona" (5-0)

 Juanas Carlosas Navarro šią savaitę gali tapti rezultatyviausiu visų laikų Eurolygos krepšininku. Pasivyti Marcusą Browną jam užtenka 13, o aplenkti – 14 taškų.

 3. (4)

  


Tel Avivo „Maccabi" (4-1)

 Keturias pergales iš eilės iškovojusi „Maccabi" šią savaitę turės progą įveikti vienintelę kol kas nenugalėtą grupės komandą – „Emporio Armani".

 4. (5)

  


Sienos „Montepaschi" (4-1)

 Sunku atrasti efektyviau krepšį atakuojančių gynėjų porą nei Bo McCalebbas ir Rimantas Kaukėnas. Pirmajame rate jie pataikė 65 proc. dvitaškių ir 84 proc. tritaškių.

 5. (3)

  


Atėnų „Panathinaikos" (3-2)

 Išvykos į Vokietiją „Panathinaikos" komandai padovanoja staigmenų. 2004-2005 metų sezone graikai nusileido Frankfurto „Opel Skyliners", o praėjusią savaitę krito prieš „Brose Baskets".

 6. (6)

  


Madrido „Real" (3-2)

 100 taškų ribą šį sezoną pasiekė tik „Montepaschi" ir „Real". Pastaroji tai padarė du kartus per penkis mačus!

 7. (15)

  


Belgrado „Partizan" (3-2)

 Trys pergalės paeiliui yra labai gerai. Dar geriau, kai du komandos priekinės linijos krepšininkai renka įspūdingus statistinius rodiklius. Nikola Pekovičius (vid. 21,2 naud. balai) ir Milanas Mačvanas (vid. 20,2 naud. balai) yra vieninteliai komandos draugai lygoje, kurių sąskaitose – virš 20 naudingumo balų. 

 8. (7)

  


Vitorijos „Caja Laboral" (3-2) 

 Mirza Teletovičius nėra tik rezultatyviausias Eurolygos krepšininkas. Jis jau penkias rungtynes iš eilės nepalieka aikštės nepelnęs bent 20 taškų.

 9. (11)

 


Kazanės „Uniks" (3-2)

 Jeigu Eurolyga rinktų geriausią šeštąjį žaidėją, Terrellas Lyday neabejotinai būtų vienas pretendentų į šį prizą. Visas penkerias rungtynes pradėjęs nuo suolo, amerikietis šį sezoną vidutiniškai pelno po 12,2 taško ir atlieka po 2,8 rezultatyvaus perdavimo.

 10. (13)

 


Stambulo „Fenerbahce Ulker" (3-2)

 Perfrazuojant žinomą posakį – pergalėms į dantis nežiūrima. „Fenerbahce Ulker" paskutines trejas rungtynes laimi vidutiniu 3 taškų skirtumu.

 11. (10)

  


Malagos „Unicaja" (3-2)

 Geros žinios, kad keliauti į Maskvą šiemet nebereikės. „Unicaja" Rusijos sostinėje per savo komandos istoriją pralaimėjo visas 9 dvikovas.

 12. (8)

 


 Milano „Emporio Armani" (2-3)

 Kas nutiko, Sergio Scariolo? „Gali būti, kad dar nesubrendome kaip komanda", – nesėkmių priežasčių ieško strategas.

 13. (14)

 


Kantu „Bennet" (3-2)

 Giorgi Shermadini yra vienintelis Kantu komandoje, pelnantis dviženklį taškų skaičių (vid. 10,2 taško). Tačiau dar net 8 (!) žaidėjai ekipoje vidutiniškai įmeta daugiau nei 6,8 taško.

 14. (18)

  


Pirėjo „Olympiakos" (2-3) 

Super Spanoulis? Rinkdamas po 21,2 naudingumo balo, „Olympiakos" snaiperis pagal šį rodiklį yra geriausias gynėjas lygoje. 

 15. (20)

 


Bambergo „Brose Baskets" (2-3)

 Stecherto areną Bamberge galime vadinti viena karščiausių B grupėje. Pernai čia krito „Olympiakos" ir „Real", šiemet tuščiomis išvažiavo „Panathinaikos".

 16. (12)


Stambulo „Galatasaray" (2-3)

  Jų pagyrimui reikia pasakyti, kad „Galatasaray" tapo pirmąja komanda, pralaimėjusia „Barcelona" klubui vienženkliu skirtumu. Tačiau tai nekeičia fakto, kad pirmajame rate turkai nusileido visiems pagrindiniams konkurentams.

 17. (9)

  


Stambulo „Anadolu Efes" (2-3) 

 Kas sieja „Anadolu Efes", „Galatasaray" ir „Spirou"? Šios trys komandos yra vienintelės Eurolygoje, laimėjusios išvykoje, tačiau kol kas nesugebančios to paties padaryti namie.

 18. (22)

   


Bilbao „Gescrap Bizkaia" (2-3)

 Pakeistas pavadinimas padėjo sugrįžti į pergalių kelią. Belieka tikėtis, kad antrajame rate šio pergalių recepto kartoti nebereikės.

 19. (16)

  


Nansi SLUC (2-3) 

 Prireikė penkerių rungtynių, bet Nicolas Batumas pagaliau atrodė kaip paprastas mirtingasis. Penktąją savaitę jis pelnė vos 9 taškus – pirmą kartą nepasiekė dviženklio skaičiaus.

 20. (19)

 


 Šarlerua „Belgacom Spirou" (1-4)

 Demondas Malletas tęsia savo įspūdingą seriją. Šiemet visose penkeriose rungtynėse jis pataikydavo bent po 2 tritaškius.

 21. (21)

  


Liublianos „Union Olimpija" (1-4)

 Atšiaurus Kazanės klimatas praėjusią savaitę sušaldė ne tik „Žalgirį". „Union Olimpija" į „Uniks" krepšį įmetė dar mažiau nei kauniečiai – vos 51 tašką.

 22. (24)


Zagrebo „KK Zagreb" (1-4)

 26,5 taško skirtumas. Taip buvo triuškinamas „KK Zagreb" per pirmąsias ketverias Eurolygos rungtynes. Bet tada į Zagrebą atvyko „Žalgiris"...

 23. (17)


Kauno „Žalgiris" (1-4)

 Po pirmųjų ketverių rungtynių kalbėdami apie „Žalgirį" dažniausiai kartojome žodį Sonny. Dabar belieka sakyti „Sorry". 

 24. (23)


  Gdynės „Asseco Prokom" (0-5) 

 Donatas Motiejūnas pirmąjį Eurolygos ratą baigia turėdamas solidžius asmeninius rodiklius (vid. 15,2 taško, 6,6 atk. kam.). Atkovotų kamuolių grafa – didžiausia nuo tų laikų, kai jis dar žaidė „Aisčiuose".

Views: 469 | Added by: rksmartus | Rating: 0.0/0
Total comments: 0
Name *:
Email *:
Code *: