Main » 2011 » Lapkritis » 17 » NBA atšaukė visas rungtynes iki gruodžio 15 d.
3:18 PM
NBA atšaukė visas rungtynes iki gruodžio 15 d.

Visos viltys baigti nesutarimus ir gruodžio viduryje pradėti sutrumpėjusį Nacionalinės krepšinio asociacijos (NBA) sezoną subliuško. 

NBA komisaras Davidas Sternas oficialiai paskelbė, kad atšaukiamos visos iki gruodžio 15 dienos turėjusios vykti rungtynės. Taip neįvyks jau 324 rungtynės arba 26 proc. sezono.

Pasiekus susitarimą ir pasibaigus lokautui reikėtų mažiausiai mėnesio, norint pradėti visavertį NBA sezoną. Per šį laiką komandos spėtų sukviesti krepšininkus ir surengtų treniruočių stovyklas bei kelis kontrolinius mačus. 

Tai, kad šiandien bus atšaukta dar viena dalis NBA reguliariojo sezono kovų, po niūriojo pirmadienio susitikimų neabejojo praktiškai visi. Šaltinių žaidėjų asociacijoje teigimu, prieš Sternui pranešant apie atšaukiamas rungtynes nebuvo nė vieno prieštaraujančio ar norinčio dar kartą pamėginti ieškoti kompromiso. 

Pirmadienį NBA žaidėjų asociacija atmetė klubų savininkų bei lygos pasiūlymą dalytis gaunamas pajamas po lygiai ir pareiškė ketinanti paduoti lygą į teismą dėl nepasitikėjimo ir nenoro derėtis. Jeigu žaidėjų grasinimai virs realybe, sezonas bus žlugęs.

Teoriškai, NBA reguliarusis čempionatas vėliausiai galėtų prasidėti vasario pradžioje ir trukti vos 50 rungtynių, tačiau tuomet klubai ir žaidėjų asociacija pasiekti susitarimą privalo iki sausio pradžios. To padaryti nepavykus, sezonas būtų žlugęs. 

Vis dėlto kur kas realesnė galimybė, kad sezonas bus atšauktas kur kas anksčiau, jeigu žaidėjų asociacijos ir lygos ginčas pasieks teismą. 

Views: 506 | Added by: rksmartus | Rating: 0.0/0
Total comments: 0
Name *:
Email *:
Code *: