Main » 2011 » Lapkritis » 15 » Trifunovičius: Kad būtume sveiki, mums dar reikia daug tablečių
9:29 PM
Trifunovičius: Kad būtume sveiki, mums dar reikia daug tablečių

Kauno „Žalgirio" krepšininkai savaitgalį nesėdėjo sudėję rankų. Lietuvos čempionai per dvi dienas surengė keturias treniruotes, per kurias tobulino žaidimą prieš penktąsias Eurolygos rungtynes.

Prieš pirmadienio vakarines pratybas žalgiriečių vyriausiasis treneris Aleksandras Trifunovičius teigė, kad komanda juda teisinga linkme.

„Po rungtynių su Bambergo ekipa mes labai sunkiai dirbome ties tam tikrais dalykais, iš dalies dėl to nukėlėme rungtynes su „Neptūnu" (sekmadienį, – aut. past.). Manau, kad žaidėjai reaguoja kaip įmanoma geriau ir dėl to džiaugiuosi. Vykstame sužaisti gerų rungtynių ir judame link to, kad sukurtume tokią atmosferą, kuri padėtų laimėti ir žiūrovai liktų patenkinti", – aiškino Trifunovičius.

„Žalgiris" trečiadienį Zagrebe išmėgins jėgas su pergalės skonio kol kas nepatyrusia „KK Zagreb" ekipa. Kroatijos čempionai pralaimėjo visas ketverias žaistas rungtynes.

Tačiau šis faktas, anot Trifunovičiaus, neturėtų komandos užmigdyti.

„Zagrebo komanda kol kas nelaimėjo, tačiau tokio starto niekas nesitikėjo. Klubas suburtas turint kitokius tikslus. Jie turi gerą biudžetą, patyrusius krepšininkus baudos aikštelėje. Jiems nesiseka, tačiau problemas bando spręsti.

„KK Zagreb" yra komanda, kuri žino kaip žaisti krepšinį. Komanda, kuri turi tris labai patyrusius kroatus: Mario Kasuną, Damirą Mulaomerovičių ir Krunoslavą Simoną. Šalia jų yra du amerikiečiai Seanas May ir Joshas Heytveltas. Be to, turi vieną geriausių talentų savo amžiuje – Dario Šaričių. Kaip Jonas Valančiūnas yra savo amžiaus talentas, taip Šaričius – savo amžiaus. 

Esu tikras, kad po keturių nesėkmių ten dar niekas nenuleido rankų", – tikino Trifunovičius.

Žalgiriečiai praėjusią savaitę 81:70 nugalėjo Bambergo „Brose Baskets" ir patys nutraukė trijų nesėkmių Eurolygoje seriją.

Nors po šio laimėjimo nuotaikos komandoje geresnės, anot „Žalgirio" trenerio, dar daug ką reikia taisyti.

„Nėra geresnių vaistų nei pergalė. Tačiau mums reikia dar daug tablečių, kad būtume sveiki. Judame tinkame kryptimi. 

Visgi mūsų tvarkaraštis labai įtemptas, lapkritį žaidžiame 10 rungtynių, iš kurių 8 yra išvykose. Visi varžovai yra pajėgūs. Mums trūksta pamatų, sukrautų vasarą. Bet tai ne priežastis ir ne pasiteisinimas. Neleisiu niekam to naudoti", – tikino Trifunovičius.

Views: 429 | Added by: rksmartus | Rating: 0.0/0
Total comments: 0
Name *:
Email *:
Code *: